Search
Close this search box.
ملزومات اتو
80 / 100
  • ملزومات اتو

    آموزش موجود در وب سایت آموزشگاه خیاطی ایده برای کمک به شما در ملزومات اتو می باشد. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

    ملزومات اتو

    ملزومات اتو

    می توان گفت اتو یکی از لوازم خانگی ضروری به حساب می‌آید، اتو ابزاری کاربردی است که در همه ی خانه ها موجود است وبرای رفع چروک های البسه و ایجاد ظاهری زیبا در آنها به کار می رود، در گذشته اتوها به شکل امروزی نبودند، و اغلب به صورت زغالی ساخته می شدند، به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی ساختمان آن دستخوش تغییرات شد تا به صورت اتو های امروزی در آمد.
    گفته می‌شود که اتوی برقی را یک مخترع آمریکایی درست کرد که در ابتدا وزنی در حدود هفت کیلو داشت و رفته رفته اتوهایی در وزن های سبک تر ساخته شد. کاربرد اتو برای همه ی افراد یکسان نیست، مثلاً بعضی افراد ممکن است ماهی یا هفته ای یک بار اتوکشی کنند ولی یک خیاط حرفه ای در طول روز به طور مداوم با اتو سروکار دارد.

    انواع اتو:

    اتوها انواع مختلفی دارند مانند:

    • اتوی پرسی: کارکردن با این مدل اتو راحت است، این اتو تشکیل شده از یک صفحه ی دو لایه که در اندازه های مختلف ساخته می شود. از آنجایی که اتوهای پرسی با فشاربالایی کار میکنند برای صاف کردن پارچه های ضخیم مانند کتان که به سختی صاف می شوند گزینه ی مناسبی هستند.
    • اتوی معمولی یا خشک: این اتو ساختمانی ساده دارد، و برای اتو زدن لباس از صفحه ی داغ آن استفاده می شود زیرا هیچ مخزن آبی ندارد، وزن این اتو نسبتا زیاد است ولی به راحتی می توان با آن کارکرد، برای اتو زدن پارچه های پنبه ای و کتان گزینه ی مناسبی است.
    • اتوی بخار: مزیت این اتو نسبت به اتوی خشک این است که علاوه بر صفحه ی داغ، یک مخزن آب دارد و در هنگام استفاده علاوه بر صفحه ی داغ از بخار آب نیز برای صاف کردن لباس استفاده می شود.
    • اتو با مخزن مجزای بخار: این مدل اتو یک مخزن جداگانه ی تولید بخار دارد، مخزن توسط یک شیلنگ و سیم به دسته ی اتو متصل شده است که در هنگام اتو کشیدن، بخار آب داغ از طریق لوله به صفحه ی داغ اتو منتقل شده و کار اتو کشی انجام می شود.
    • اتوی سنگی: جنس این اتو از سنگ مرمر است، برای صاف کردن درز لباس و در خط گیری لباس از آن استفاده می شود.
    • اتوی سرد: جنس این مدل اتو فلز است، کاربرد آن مانند اتوی سنگی است و برای استفاده نیازی به اتصال برقی ندارد.

     

    انواع اتو
    میز اتو

    میز اتو:

    یکی از ملزومات اتوکشی،میز اتو است، لباس ها پس از شستشو ویا پس از دوخته شدن و حتی حین تکمیل کردن پروسه ی دوخت مدام باید اتوکشی شوند، به همین منظور داشتن میز اتو برای اتو کشی امری ضروری است، البته میزهای اتویی که خانم های خانه دار استفاده می کنند با میز اتویی که یک فرد خیاط در کارگاه خود دارد کمی متفاوت است.
    این میزها اغلب تخته هایی هستند در ابعاد 70 تا 120 در عرض 35 سانتی متر که روی آن را با پارچه های مقاوم در برابر حرارت روکش می کنند، درسمت راست این میز محلی برای قراردادن اتو تعبیه شده است، میز اتو های خانگی نیز در مدل های پایه دار و رومیزی تولید می شوند.
    میز اتویی که در  کارگاه خیاطی مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولاً سایزهای مختلفی دارند که بسته به فضای کارگاه و نوع استفاده کمی متفاوت هستند.  مثلاً در کارگاه های کوچک میزهایی با ابعاد 110 در 30 سانتی متر، مناسب است.

    همچنین بخوانید:

    رو اتویی :

    رو اتویی یا بهتر است بگوییم محافظ اتو برای جلوگیری از برق افتادن لباس حین اتوکشی و سوختن لباس به خاطر داغ شدن بیش از حد اتو استفاده می شود. زمانی برای محافظت از لباس ها موقع اتوکشی روی لباس را با پارچه ای کتانی میپوشاندند تا لباس برق نیفتد یا نسوزد ولی حالا این محافظ ها که اغلب از جنس سیلیکون نسوز هستند، کار را راحت کرده اند، آنها را توسط فنری از پشت به اتو وصل می کنند وبا خیال راحت کار اتو کشی را انجام می دهند. البته کار رو اتویی فقط این نیست، لکه هایی به مرور زمان و بر اثر کار زیاد روی سطح زیرین اتو ایجاد می شود که موقع اتوکشی ممکن است روی لباس منتقل شوند کاردیگر محافظ جلوگیری از ایجاد این لکه ها روی لباس است. و اتو را هم دربرابر خط و خش حین کار محافظت می کند.
    image002 4

    انواع بالشتک های مخصوص اتو:

    شکل ظاهری بالشتک ها شبیه کوسن است ولی کارایی آنها متفاوت است، بالشتک ها بسته به شکل ظاهرشان کاربردها و اندازه های مختلفی دارند. این وسیله ی کاربردی برای اتو زدن درزهایی که دسترسی به آن راحت نیست استفاده می شوند. این بالشتک ها عبارتند از :

    طیاره:

    طیاره یا میز اتوی آستین، میز کوچکی است که پایه های کوتاه دارد، و برای اتو زدن درزهای شلوار، شانه، یقه، مچ و آستین به کار گرفته می شود. برای اتوکشی مچ و سرآستین از قسمت باریک طیاره و برای بالای آستین و یقه از قسمت پهن آن استفاده می شود.

    بالشتک معمولی:

    تخصص در چگونگی اتو کردن به اندازه ی تخصص در کار خیاطی اهمیت دارد، از این رو یک خیاط خوب باید بداند برای اتو زدن قسمت های مختلف لباس حین کار از چه لوازمی استفاده کند.
    بالشتک ها برای حفظ زیبایی ظاهر لباس ها، هنگام اتو زدن بسیار کاربردی هستند. ازبالشتک معمولی برای اتو زدن درزهای منحنی استفاده می کنند به این صورت که درز را بعد از دوختن، از هر دوسمت اتو می کنند سپس روی بالشتک به یک سمت می خوابانند و دوباره اتو می زنند.

    بالشتک سینه:

    این بالشتک بیضی شکل است، سایز آن کوچک بوده و براحتی در دست جا می شود، وقتی درزهای قسمت سینه در لباس هایی که برش سینه دارند را اتو می زنند برای خوش فرم تر شدن برش، هنگامی که پارچه هنوز داغ است بالشتک را روی آن می کشند،  در واقع بالشتک مانند اتوی سرد عمل کرده و ظاهری زیباتر به برش لباس می دهد.

    آموزشگاه خیاطی ایده جزو با سابقه ترین آموزشگاه های خیاطی تهران است که فعالیت خود را از همان ابتدا در غرب تهران شروع کرد و تاکنون توانسته است موفقیت ها و افتخارات بسیاری را در این رشته کسب کند.

    بالشتک دستی:

    این بالشتک تقریباً بیضی شکل و کوچک  است. درزهای صاف را بعد از اتو زدن و زمانی که پارچه هنوز داغ است با بالشتک دستی (مانند اتوی سرد) اتو می زنند، این کار باعث صاف و زیبا شدن درز می شود.

    بالشتک آستین :

    از این بالشتک برای اتو زدن درزهای حلقه آستین استفاده می شود، زیرا اتو زدن آستین به خاطر لوله ای شکل بودن دشوار است، مزیت استفاده از بالشتک حلقه آستین حفظ زیبایی ظاهر حلقه و بهم نخوردن فرم سر آستین است.

    ولوت (تخته مخصوص پارچه مخمل):

    این تخته تشکیل شده از یک تخته ای نازک که سطح با پارچه ای ضخیم و محکم  پوشانده شده است ، سطح این پارچه نیز پوشیده شده از سوزن های با فاصله های نزدیک به هم، از این وسیله هنگام اتو زدن برای حفظ خواب پارچه ی مخمل و دیگر پارچه هایی که پرز دارند استفاده می شود.

    امیدواریم با خواندن این آموزش مهارت های لازم رو در زمینه ملزومات اتو کسب کرده باشید.

    با آموزشگاه خیاطی ایده تماس بگیرید

    ما پاسخگوی تمام سوالات شما هستیم کارشناسان ما شما را به بهترین روش راهنمایی می کنند
    آموزشگاه خیاطی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    با آموزشگاه خیاطی ایده تماس بگیرید

    کارشناسان ما جهت آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی، نحوه تدریس و معرفی اساتید در خدمت شما هستند
    با آموزشگاه خیاطی ایده تماس بگیرید