آموزشگاه خیاطی ایده اولین و قدیمی ترین آموزشگاه تهران(مدرک بین المللی):
هنر خیاطی یکی از هنرهای دیرینه است که سالهای بسیاری است با زندگی مردم عجین شده است. میتوان گفت از زمانی که داشتن پوشش برای انسان مرسوم شده هنر خیاطی نیز به وجود آمد. این هنر در طول سالیان زیاد همچنان راه رشد و پیشرفت را در پیش داشته است و هیچگاه متوقف نشده است.
از زمانی که هنر خیاطی به وجود آمده است افراد بیشماری در پی یادگیری این هنر زیبا بوده اند تا بتوانند برای رفع نیازهای خود و دیگران اقدام کنند.
یکی از روشهای دیرینه آموزش خیاطی بهره بردن از آموزشگاه خیاطی است. این آموزشگاه ها با تعلیم هنر و اصول و فنون خیاطی سالانه تعداد بیشماری خیاط را پرورش داده و به شمار خیاطان اضافه میکنند.
آموزش خیاطی دارای مراحل بسیاری است که هنرجو را از یک فرد عادی به یک خیاط ماهر تبدیل میکند. در طی آموزش خیاطی هنرجو باید به اندازه کافی برنامه ریزی، صبوری، اشتیاق و تمرکز داشته باشد تا بتواند این هنر زیبا را آموزش ببیند.
خیاطی جزء آن دسته از هنرهایی است که اگر نخواهید دید تجاری و کسب درآمد به آن داشته باشید میتوانید در زندگی خود بهره زیادی از آن برده و بیشترین استفاده را خود شما و اطرافیانتان از این هنر ببرید.
با آموزش خیاطی در آموزشگاه خیاطی حتی در حد ابتدایی آن، ویژگیهایی پیدا خواهید کرد که برای هر فردی مورد نیاز است. از جمله این ویژگیها عبارتاند از:
توانایی تعمیر ابتدایی لباسهای خود و عدم نیاز به خیاط و صرف هزینه
توانایی فراگیری یک هنر خاص و هدیه دادن نتیجه این هنر به دیگران
تقویت خلاقیت در اثر تهیه و دوخت لباسهای متنوع
افزایش توانایی مغز در اثر تقویت تمرکز و تحلیل برای خیاطی
افزایش تواناییهای حرکتی در اثر تمرین خیاطی و هماهنگی مغز با دستها
صرفهجویی در هزینه های جاری با دوخت لباسهای مورد نیاز
افزایش اعتماد به نفس و حس غرور در زمان حصول نتیجه و دوخت یک لباس زیبا
یک آموزشگاه خیاطی به روشهای گوناگون اقدام به آموزش خیاطی برای هنرجویان میکند. در سالیان اخیر تعداد هنرجویان خیاطی همواره رو به افزایش است.
در صورت یک آموزش اصولی و دقیق این امر میتواند منجر به تربیت تعداد زیادی خیاط شده و در نتیجه آن با ورود این خیاطهای ماهر و آموزش دیده صنعت پوشاک کشور رو به شکوفایی رود.
اگر هنرجویان خیاطی با اصول روز دنیا در زمینه پوشاک و خیاطی آشنا بشوند و بتوانند یک آموزش علمی و دقیق در آموزشگاه خیاطی داشته باشند میتوانند در زمینه تولید پوشاک بومی با مشخصه های ایرانی اقدام کنند.
این امر میتواند صنعت پوشاک ایرانی را دوباره احیا کرده و چرخ این صنعت را به گردش درآورد. قبل از اقدام به آموزش خیاطی شرایط ابتدایی نیاز است تا شما بتوانید تبدیل به یک خیاط ماهر شوید. از جمله این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این دوره ویژه افراد مبتدی است تا بتوانند با اصول اولیه خیاطی آشنا شده و برای آموزش دوره های تکمیلی اقدام کنند.
اگر به دنبال یک آموزش اصولی و دقیق از هنر خیاطی هستید باید صبوری زیادی در امر آموزش این هنر آموزشگاه خیاطی داشته باشید. دوره های آموزش خیاطی حداقل 3 سال و حداکثر 5 سال زمان نیاز دارند تا شما بتوانید به یک خیاط حرفه ای تبدیل شوید.
شما در مراحل اولیه آموزش و برای شروع خیاطی نیاز به یک چرخ خیاطی مناسب دارید. در این مرحله نیاز نیست چرخ خیاطی شما خیلی پیشرفته باشد، همچنین یک چرخ خیاطی خیلی ساده هم برای شما کارایی لازم را ندارد.
در حال حاضر با توجه به اینکه اصول آموزش هنر خیاطی بسیار به روز شده و از مهارتهای قدیمی بسیار فاصله گرفته است بهتر است یک آموزشگاه خیاطی بهروز و با مربیان حرفه ای انتخاب کنید.
برای شروع خیاطی نیاز به یک سری وسایل اولیه خیاطی است تا شما بتوانید به صورت عملی این هنر را آموزش ببینید.
اگر در زمینه آموزش شیوه آموزش تئوری را انتخاب کنید درواقع هیچگونه آموزشی ندیده اید. بهتر است برای آموزش خیاطی به روش عملی آموزشگاه خیاطی اقدام کرده و هر آموزش را در همان روز پیادهسازی کنید.
اگر قبل از شروع آموزش خیاطی اندکی توانایی الگو خوانی داشته باشید در روند آموزش خیاطی بسیار موفق تر خواهید بود و سرعت پیشرفت شما بسیار بالاتر خواهد رفت.
آموزشگاه خیاطی را انتخاب کنید که پس از اتمام دوره آموزشی در صورت ایراد داشتن در خیاطی از شما برای رفع ایرادهای موجود پشتیبانی کند.
اگر میخواهید در زمینه آموزش هزینه و زمان صرف شده خود را هدر ندهید نهایت دقت و حوصله را باید در این زمینه انجام دهید.
اگر قصد شما برای آموزش خیاطی جدی است و فاکتورهای اولیه شروع آموزش را دارید حالا نوبت به انتخاب یک آموزشگاه خیاطی استاندارد میرسد. امروزه آموزشگاه های بیشماری در سطح کشور با تعداد زیادی مربی مشغول به فعالیت هستند.
باید بدانید صرفاً هر آموزشگاه معروفی نمیتواند یک آموزشگاه خوب باشد. قبل از انتخاب آموزشگاه خیاطی بهتر است کمی در مورد آن تحقیق کرده و بهترین آموزشگاه ممکن را با توجه به نیاز خود و شرایط آموزش انتخاب کنید.
یک آموزشگاه استاندارد ویژگیهای مشخصی دارد. ویژگیهای یک آموزشگاه خوب عبارتاند از:
مهمترین مسئله در انتخاب آموزشگاه خیاطی توجه به مدرک ارائه شده از سوی آن در پایان دوره آموزش است. یک آموزشگاه معتبر باید پس از آموزش و گذراندن آزمون توسط هنرجو مدرک معتبر رسمی از سازمان فنی و حرفه ای به هنرجو ارائه دهد.
به صورت معمول یک آموزشگاه خیاطی با سابقه به دلیل رضایت هنرجویان است که توانسته است سالیان زیادی اقدام به آموزش کند. اعتبار یک آموزشگاه خیاطی میتواند دلیل خوبی برای انتخاب آن باشد.
از طرفی هم هر آموزشگاه خیاطی تازه تأسیسی بی کیفیت نیست. ممکن است یک آموزشگاه جدید روشهای جدیدتر آموزش را به شما ارائه دهد.
مدیریت و مربیان یک آموزشگاه خیاطی معتبر باید دارای گواهی های معتبر آموزش از سوی سازمان فنی و حرفهای باشند. در صورت داشتن گواهینامه معتبر است که آنها اجازه آموزش دارند و سازمان فنی و حرفه ای هنرجویان آنها را برای آزمون و ارائه مدرک قبول میکند.
کیفیت تجهیزات یکی دیگر از مواردی است که هنگام انتخاب آموزشگاه خیاطی باید به آن توجه کافی داشت. زمانی که شما بهترین آموزش ممکن را دیده ولی وسایل خیاطی مانند چرخخیاطی وجود نداشته باشد که همان زمان آن را پیاده سازی کنید آن آموزش ارزشی نخواهد داشت.
هزینه دریافتی توسط آموزشگاه خیاطی نیز مسئله بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. تناسب هزینه دریافتی با آموزش ارائهشده و امکانات موجود و سطح تدریس از مسائل قابل توجه در این زمینه است.
یک آموزشگاه خیاطی معتبر و جامع آموزشگاهی است که تمام مراحل یک دوره کامل آموزش خیاطی را پوشش دهد. چنانچه این امکان وجود نداشته باشد و شما قصد آموزش یک دوره کامل را داشته باشید باید برای مراحل تکمیلی آموزش به آموزشگاه های دیگر مراجعه کنید.
در دوره حاضر یک آموزشگاه خیاطی باید در امر آموزش برای هنرجویان نسبت به ارائه آموزشهای نوین روز دنیا اقدام کنند. خیاطی هنری است که روز بروز روشهای آن تغییر کرده و همواره آموزشهای جدید بهتر از روشهای قدیمی آن بوده است.
آموزشگاه خیاطی باید امکانات برگزاری آموزشها را به شیوه عمومی و خصوصی و یا حتی به شیوه فشرده داشته باشد. همه هنرجویان و متقاضیان آموزش خیاطی دارای شرایط مشابهی برای آموزش نیستند. یک آموزشگاه استاندارد شرایط آموزش را برای همه افراد فراهم میاورد.
یک آموزشگاه خیاطی استاندارد در دوره حاضر باید علاوه بر آموزش روشهای دوخت امکانات آموزش دوره های نرمافزارهای ویژه خیاطی را نیز داشته باشند. بسیاری از هنرجویان و خیاطان حرفه ای وجود دارند که نیازمند آموزش نرمافزارهای خیاطی هستند.
تنها وظیفه آموزشگاه خیاطی استاندارد آموزش روشهای دوخت و دورهه ای خیاطی نیست. یک آموزشگاه خوب باید آموزشهایی را به هنرجو ارائه دهد که پس از اتمام دوره هنرجو توانایی ورود به بازار کار را داشته باشد.
از دیگر ویژگی های آموزشگاه خیاطی استاندارد میتوان به آموزش جلب مشتری و بازاریابی توسط خیاطان اشاره کرد. یکی از روشهای جلب مشتری توجه به نیاز بازار و آموزش آنها به هنرجو است.
یکی از روشهای بسیار مطمئن در مورد نحوه فعالیت آموزشگاه خیاطی تحقیق از هنرجویان قدیمی در دوره های مختلف آموزش است. تمامی نکاتی را که شما برای انتخاب یک آموزشگاه خوب به آن نیاز دارید میتوانید از آنها پرس وجو کنید.
انتخاب یک آموزشگاه خیاطی استاندارد و قابل اعتماد همه آن چیزی نیست که شما باید برای گذراندن یک دوره آموزش خیاطی به آن توجه کنید. علاوه بر رعایت معیارهای انتخاب آموزشگاه استاندارد نیاز است هنرجو نیز قبل از شروع دوره آموزش خیاطی سطح نیاز و توانایی های خود را سنجیده و سپس به انتخاب یک دوره مناسب اقدام کند.
از جمله معیارهای انتخاب یک دوره مناسب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل از هر چیز باید دوره موردنظر خود را انتخاب کنید. چنانچه شما یک هنرجو بدون هیچگونه آگاهی از هنر خیاطی هستید باید ابتدا دورههای پیشنیاز خیاطی را گذرانده و سپس وارد دوره های تکمیلی آموزش خیاطی شوید.
چنانچه شما دانش ابتدایی خیاطی را میدانید و قصد خیاط حرفه ای شدن را ندارید و تنها برای رفع نیازهای خود میخواهید خیاطی را فرابگیرید بهتر است تنها یک دوره سایزبندی را شرکت کرده و نسبت به رفع نیازهای خود اقدام کنید.
قبل از انتخاب آموزشگاه خیاطی و ثبت نام دوره موردنظر بهتر است شرایط و میزان امکانات خود را در نظر بگیرید. مسائلی مانند هزینه آموزشگاه، زمان موردنیاز برای آموزش، سطح توانایی در یادگیری دوره های مختلف و میزان نیاز شما به دوره های تکمیلی آموزش از موارد تعیین کننده نوع آموزش شما است.
اگر میخواهید به یک خیاط حرفه ای تبدیل شوید و دوره های آن را با موفقیت طی کنید باید زمان کافی را برای آموزش در نظر بگیرید. آموزش هنر خیاطی مانند خیلی از هنرهای دیگر نیست که با صرف زمان چندماهه بتوانید آن را فرا بگیرید. آموزش خیاطی بسته به میزان توانایی یادگیری شما از 3 سال تا 5 سال متغیر است.
برای شروع آموزش نیاز به یک سری وسایل ضروری دارید. از جمله این وسایل میتوان به کاغذ الگو، قیچی کاغذ و پارچه، سوزن ته گرد، نخ دوخت و کوک، رولت، کاربن خیاطی، صابون خیاطی، خطکش بلند، بالشتک بیضی، لایه چسب و پارچه اشاره کرد.
برای آموزش انواع مدلهای دوخت نیاز به یک پارچه دارید تا بتوانید آموزشهای فراگرفته را بر روی آن پیاده سازی کنید. برای پارچه آموزشی حتماً از پارچه های ساده و نخی استفاده کنید. پارچه های حریر و سبک و کشی اصلاً انتخاب مناسبی برای شروع آموزش نیستند.
یکی دیگر از ملزومات آموزش خیاطی داشتن یک چرخخیاطی مناسب است. چرخخیاطی شما نباید آنقدر ساده باشد که نتوانید انواع دوختها را بهوسیله آن انجام دهید. از طرفی هم نیاز نیست یک چرخخیاطی صنعتی و پیشرفته برای شروع کار داشته باشید. داشتن یک چرخخیاطی با امکانات معمول برای شروع یادگیری کافی است. هنگام انتخاب چرخخیاطی دقت داشته باشید که یک چرخخیاطی با قطعات داخلی فلزی انتخاب کنید تا دوام و عمر طولانی تری داشته باشد.
در صورتی که قصد آموزش خیاطی حرفه ای و مزون دوزی دارید برای آموزش نیاز به یک مانکن برای آموزش حرفه ای دارید. خیاطی خانگی و عادی نیازی به مانکن ندارد.
آموزش روشهای خیاطی در طی زمان رو به تکامل بوده و در هر دوره روشهای نوینی برای آموزش خیاطی شکل میگیرد. هنرجو بنا بر نیاز و توانایی های خود میتواند یکی از روشهای موجود را انتخاب کرده و دوره های موردنظر خود را به آن روش طی کند.
در حالت کلی خیاطی به هرکدام از شیوه های دوخت دارای دو مرحله اصلی است. هنگام دوخت یک لباس به هر شیوهای دو مرحله الگوسازی و دوخت باید انجام شود.
اولین مرحله قبل از انجام هر کاری اندازه گیری سایز است. شما خیاطی را به هر روشی که بخواهید فرا بگیرید ابتدا باید اندازه گیری صحیح را آموزش ببینید. پس از یک اندازه گیری صحیح میتوانید اقدام به دوخت یک لباس دقیق و اصولی کنید.
خیاطی به دو روش کلی با الگو و بدون الگو تقسیم بندی میشود. هرکدام از این روشها مزیتها و معایب خاص خود را دارند. خیاطی به روش با الگو دقیق تر ولی مشکل تر است و روند آن بیشتر زمان میبرد.
آموزش به روش بدون الگو زمان کمتری برای خیاطی نیاز دارد ولی نیاز به دقت فراوانی در اندازه گیری و دوخت دارد.
خیاطی به روش بدون الگو ریسک بالایی دارد و فقط در صورت داشتن مهارت زیاد میتوانید یک لباس دقیق داشته باشید.
انواع روشهای خیاطی بهصورت کلی زیرمجموعهای از این دو روش میباشند. انواع روشهای خیاطی عبارتاند از:
این روش یکی از قدیمی ترین روشهای آموزش خیاطی در اموزشگاه خیاطی در سطح دنیا است. در روش کرولاین تمام قسمتهای بدن سایز میشوند و بر اساس سایزهای موجود دوخت لباس صورت میگیرد.
این روش قدیمی اندکی پیچیده بوده و نیاز به دقت و صبر زیادی برای دوخت دارد. از مزیتهای این روش دقت بسیار بالای آن است که درنهایت منجر به تهیه یک لباس با سایزبندی دقیق میشود.
روش مولر یک روش آلمانی برای دوخت است که مدت زیادی نیست جزء شیوه های آموزش خیاطی قرار گرفته است. روش مولر از جمله روشهای خیاطی با الگو است که پیچیدگی ها و ظرافتهای مخصوص به خود را دارد. روش مولر از بهترین روشهای خیاطی موجود در سطح دنیا است که نتیجه آن یک لباس بینقص و دقیق خواهد بود.
در اکثر مواقع خیاطی به روش مولر نیاز به پرو هنگام دوخت ندارد. این روش در بین هنرجویان طرفداران بسیاری دارد و از محبوبترین روشهای موجود است.
روش دوخت ایتالیایی یکی از روشهای موجود خیاطی است که دراموزشگاه خیاطی ارائه میشود. این روش نیاز به دقت فراوان و تبحر و تجربه خیاطی بسیار زیادی دارد. اگر در ابتدای راه خیاطی هستید هیچگاه این روش را برای آموزش و دوخت انتخاب نکنید.
در روش ایتالیایی دوخت به صورت مستقیم و بدون الگو بر روی پارچه انجام میشود. این روش دارای محدودیتهای بیشماری است که خیاطی به این روش را اندکی مشکل می کند.
روش متریک یکی از روشهای خیاطی است که در آموزشگاه خیاطی در کشور ما بسیار مورد استقبال قرارگرفته است. خیاطی به روش متریک به وسیله جدول سایزبندی انجام میگیرد.
این روش یکی از شیوه های بسیار دقیق و درعینحال مشکل خیاطی است. سرعت خیاطی به روش متریک بالا بوده و نتیجه حاصل شده از آن یک لباس بینقص و زیبا خواهد شد.
پس از گذراندن هر کدام از روشهای خیاطی هنرجو باید مهارتهایی را کسب کرده باشد تا بتواند تبدیل به یک خیاط شود. از جمله مهارتهای مهم و قابل کسب در حین آموزش خیاطی در آموزشگاه خیاطی که برای تبدیلشدن به یک خیاط ماهر نیاز است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
توانایی طراحی لباس و شناخت مدلها و تعیین مدل مناسب بری هر مشتری
توانایی تجسم طرحها و مدلها بر روی تن مشتری و ارائه بهترین پیشنهاد به مشتری
شناخت انواع پارچه ها و ویژگی های آنها برای هر مدل از لباسها
مهارت یافتن در الگوسازی لباسها ا انواع مدلها
دوخت انواع مدلهای لباس
توانایی تمرکز در هنگام دوخت و ارائه بهترین نتیجه به مشتری
آموختن مهارتهای ارتباطی و بهترین ارتباط با مشتری
دوره های موجود در هر آموزشگاه خیاطی بسیار متنوع و از سطح مبتدی تا پیشرفته هستند. هر هنرجو بر اساس دانش خیاطی و سطح نیاز خود میتواند اقدام به ثبت نام یکی از دوره های موجود در خیاطی کند. انواع دوره های خیاطی عبارتاند از:
ابتدایی ترین و اولین مرحله از آموزش خیاطی نازک دوزی است که درواقع آشنایی با انواع دوخت و اصول اولیه خیاطی است. این دوره پیشنیاز همه دوره های بعدی خیاطی است.
آموزش دوخت انواع لباسهای ضخیم مانند پالتو، مانتو، کت و دیگر لباسهای موجود است.
این مرحله نیاز به مهارتهای ویژهای دارد که برای آموزش آن باید صبر و حوصله و دقت فراوانی داشته باشید.
دوره مولاژ یک دوره تکمیلی برای خیاطان حرفه ای بوده که توانایی حجم سازی و قالب سازی لباس را بر روی مانکن به خیاطان آموزش میدهند.
دوره داراپاژ نیز یک دوره تخصصی است که فنهای جایگذاری و سنجاق الگو بر روی مانکن را آموزش میدهند.
در این دوره هنرجو توانایی انواع دوختهای منجوق دوزی، پولکدوزی، جواهردوزی و تزئین لباس را به صورت حرفه ای فرا خواهد گرفت.
در این دوره هنرجو میتواند نحوه چاپ با دوام بر روی پارچه را با استفاده از مهر و رنگهای خاص آموزش ببیند.
در دوره تخصصی وینتاژ هنرجو توانایی دوخت لباسهای خاص با خطوط اریب و منحنی را آموزش میبیند.
یکی از دوره های بسیار ضروری و مهم در روند آموزش خیاطی دوره ویژه سایزبندی با تعلیم توانایی شناخت سایزها و تبدیل سایزها به یکدیگر است. این دوره یکی از انواع دوره های کاربردی آموزش خیاطی است.
چنانچه یک هنرجو قصد داشته باشد تنها دریکی از شاخه های خیاطی به صورت ویژه در آموزشگاه خیاطی آموزش دیده و مهارت خاصی در آن زمینه پیدا کند میتواند تنها آن دوره را انتخاب کرده و نسبت به آموزش آن اقدام کند.
هر آموزشگاه خیاطی دارای دوره های آموزشی بسیار متنوع و متعددی است که میتواند این تواناییها را در به صورت حرفه ای به هنرجو آموزش دهد.
از جمله دوره های تخصصی هر آموزشگاه خیاطی میتوان به دوره های الگوسازی و برشکاری، یقه سه بعدی، آموزش طراحی لباس، شلوار زنانه، شلوار مردانه، چهل تکه دوزی، جواهر دوزی، سوزن دوزی، گلدوزی، ربان دوزی، آبستره و نقاشی روی پارچه، دوخت لباس بارداری و دوره های بشمار دیگری اشاره کرد.
در میان انواع آموزشهای ارائه شده توسط آموزشگاه خیاطی چند دوره خاص وجود دارد که ممکن است هر آموزشگاهی آن دوره ها را ارائه نداده و تنها آموزشگاه خیاطی خاصی اقدام به آموزش این دوره ها کنند.
این دوره ها نوعی از آموزش هستند که در صورت داشتن دانش پایه خیاطی با گذراندن آنها میتوانید ورود خود را به بازار کار تضمین کنید تنها بر روی آموختن آنها به صورت حرفه ای تمرکز کنید. دورهه ای ویژه آموزش خیاطی عبارتاند از:
خیلی از افراد وقتی صحبت از آموزش خیاطی میشود تنها به آموزش خانمها توجه میکنند؛ اما جالب است بدانید سالانه تعداد زیادی هنرجوی آقا نیز برای آموزش خیاطی به آموزشگاه خیاطی مراجعه میکنند.
هنوز هم خیلی از افراد علاقه دارند که به جای خرید لباسهای خود از فروشگاه های پوشاک لباس مورد نظر را به طرح و اندازه ویژه و مخصوص خود دوخته و استفاده کنند.
آقایان در طی دوره آموزش خیاطی دورههایی مانند راستهدوزی، مانتودوزی، نازک دوزی زنانه، ضخیم دوزی زنانه و مردانه، شلوار دوزی زنانه و مردانه، کتوشلوار دوزی، الگوسازی و برشکاری، دوخت لباس ورزشی و کشی و پیراهندوزی مردانه را خواهند آموخت.
با گذراندن دوره کامل خیاطی توسط آقایان آنها تبدیل به یک خیاط ماهر شده و میتوانند شغلی جذاب و بی انتها را داشته باشند.
خیلی از خانمها و آقایان هستند که ترجیح میدهند لباسهای خود را از روی ژورنالهای مد و لباسهای روز دنیا انتخاب کنند.چنانچه شما یک دوره مزون دوزی حرفه ای را گذرانده باشید میتوانید با داشتن یک مزون و یا حتی با فعالیت در مزونهای دیگران درآمدهای قابل توجهی را داشته باشید.
هنرجویان پس از گذراندن دوره مزون دوزی گواهینامه بین المللی دریافت کرده که نشان از اعتبار بالای آموزش آنها دارد.
از جمله مهارتهایی که در دوره مزون دوزی به هنرجو آموزش داده میشود میتوان به آموزش الگوسازی و برش مدلهای ژورنالی، آموزش چیدمان الگو بر روی پارچه، شناخت نقاط موازنه لباس، آموزش انتقال و ادغام پنس، آموزش یقه های فانتزی، آستینهای خاص، دراپه ها و برشهای ژورنالی پیراهن، آموزش انواع دامنها و شلوارهای ژورنالی، آموزش لباس شب و عروس اشاره کرد.
یکی از انواع خیاطی که به هیچ عنوان از بین نخواهد رفت و همواره مشتریان ثابت خود را دارد آموزش دوخت لباس کودک است. با اموزش یک دوره حرفه ای دوخت لباس کودک میتوان به راحتی وارد بازار کار شد و با فعالیت در کارگاه های کوچک و بزرگ لباس کودک به کار مشغول شد.
دوخت لباس کودک مزیتهایی دارد که لباس سایز بزرگ ندارد. بازار فروش لباس کودک بسیار گسترده بوده و نیاز بازار به هیچ عنوان اشباع نمیشود و این مسئله به این معنی است که همیشه کاری برای انجام دادن هست.
از طرف دیگر لباسهای کودک با وجود اینکه هزینه و زمان کمتری برای تولید برده اند اما نسبتاً قیمتهای بالایی دارند که این امر در نهایت منجر به درآمدزایی بیشتر از این کار میشود.
دوره پیشنیاز آموزش لباس کودک دوره نازک دوزی بوده و پس از آموزش آن به راحتی میتوان وارد بازار کار شد. از جمله آموزشهای این دوره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آموزش طبقه بندی لباس کودک
آموزش تعیین پارچه مناسب بر اساس رنگ، مدل، جنس و سن کودک
آموزش چیدمان الگو روی پارچه و برش آن
آموزش انتقال الگو روی پارچه
آموزش مهارتهای دوخت قسمتهای مختلف لباس کودک
آموزش دوخت انواع مدلهای لباسهای پسرانه و دخترانه
آموزش نرم افزارهای خیاطی
دو نرم افزار ویژه خیاطی در آموزشگاه خیاطی وجود دارد که خیاطان حرفه ای با آموزش نحوه کارکرد این نرم افزارها میتوانند دریچه های جدیدی از خیاطی حرف های را برای خود باز کنند.
خیاطان حرفه ای با آموزش دو نرمافزار معروف جیمینی و مارالوس میتوانند به صورت بسیار حرفه ای در عرصه خیاطی فعالیت کنند.
این نرم افزارها از جمله نرم افزارهای طراحی و سایزبندی هستند که این کارها به صورت بسیار دقیق و حرفه ای برای شما انجام میدهند.
از جمله مزیتهای استفاده از نرم افزارهای خیاطی میتوان به کاهش زمان سایزبندی، دقت در سایزبندی، امکان آرشیوبندی الگوها، امکان تغییرات به راحتی بر روی الگوها، افزایش سرعت طراحی الگو، امکان تغییر سایز در انواع الگوها و همچنین امکان انتقال و جابجایی الگوهای طراحی از طریق اینترنت به سایر دستگاه ها و همچنین دستگاه های چاپ اشاره کرد.
هر هنرجو با آموزش نحوه کار با نرم افزار مارالوس میتواند خلاقیتهای بینظیری وارد هنر خیاطی خود کرده و سطح کار خود را بسیار ارتقاء بخشد. هنرجو با فراگرفتن نحوه کار با این نرم افزار میتواند ایده ها و خلاقیتهای ذهنی خود را بر روی نرم افزار پیاده سازی کرده و مدل موردنظر خود را به صورت عینی حتی با انتخاب نوع پارچه موردنظر مشاهده کند.
همچنین هنرجو میتواند با آموزش نرم افزار جیمینی در آموزشگاه خیاطی اقدام به یک طراحی الگوی دقیق، سریع و بدون خطا کند. این امر کیفیت کار یک خیاط را تا سطح بسیار بالایی ارتقاء خواهد داد. نرم افزار جیمینی با ابزاری الکترونیکی همچون ابزار ساسون، ایجاد پلیسه، ایجاد درز، ایجاد چرت، امکان ایجاد منحنی های یکنواخت و همچنین ارتباط مستقیم نرم افزار با دستگاههای چاپ و برش خودکار یک الگوی بسیار دقیق و بدون مشکل را در اختیار خیاط قرار میدهد
آشنایی با انواع پارچه ها و کاربری آنها
آشنایی با انواع دوخت و چرخ های خیاطی
آشنایی با جزئیات دوخت یک لباس مانند جیب و درزهای لباس
آشنایی با اندازه گیری دامن و شلوار و برش و دوخت
آشنایی با انواع دامنهای مدل دار و شیوه دوخت آنها
آموزش دوخت پیشرفته انواع دامنها در مدلهای متنوع
آموزش دوخت انواع شلوارهای زنانه و مردانه
آشنایی با سایزبندی و اندازه گیری الگوی بالاتنه
آموزش دوخت آستین و یقه های متنوع و الگوسازی آنها
آموزش برش و دوخت انواع مختلف بلوز در مدلهای متنوع
آموزش دوخت لباسهای خاص مانند لباسهای بارداری و سارافون و انواع شومیزها در طرح های مختلف
آموزش دوخت شنل و کلاه و جلیقه
آموزش دوخت کتوشلوار زنانه و مردانه
آموزش دوخت انواع یقه های لباسهای زنانه مانند یقه های شل و دراپه و انواع دیگر
آموزش دوخت پیراهن مردانه
آموزش دوخت کاپشن مردانه
آموزش دوخت انواع لباس بچه
تمامی دوره های نام برده در اکثر آموزشگاه خیاطی استاندارد قابل ارائه و آموزش به هنرجویان هستند. هر دوره ممکن است از یک تا چندین جلسه آموزش نیاز داشته باشد. همواره توجه داشته باشید آموزشگاه خیاطی بهترین نوع آموزش را در اختیار شما می گذارد که با صرف زمان کافی این آموزشها را به هنرجو عرضه کند.
اگر آموزشگاه خیاطی این آموزشها را تنها به شیوه تئوری ارائه داده و در فضای آموزشگاه محلی برای تمرین و پیاده سازی این آموزش ها در اختیار هنرجو قرار ندهد در واقع هیچ قدم مثبتی در امر آموزش هنرجو برنداشته است.
هنرجویان هر آموزشگاه خیاطی پس از گذراندن هر دوره خیاطی با معرفی از سوی آموزشگاه به سازمان فنی و حرفه ای آزمونهای مربوط به آن دوره موردنظر را به دو صورت تئوری و عملی انجام داده و پس از کسب نمره قبولی میتوانند مدرک معتبر خود را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت کنند.
امیدواریم مقاله آموزشگاه خیاطی برای شما مفید بوده باشد.
هر گونه سوال درباره این موضوع و سایر موضوعات در وبسایت آموزشگاه خیاطی ایده آنرا با ما درمیان بگذارید