اصطلاحات تسهیل،شرینگ،جمع کردن در خیاطی
آموزش موجود در این مقاله برای کمک به شما در اصطلاحات تسهیل،شرینگ،جمع کردن در خیاطی می باشد. امیدواریم از این مطلب لذت ببرید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
اصطلاحات تسهیل،شرینگ،جمع کردن در خیاطی
اگر قسمتی از پارچه تان برای پیوند خوردن با قسمت دیگر پارچه و جفت شدن با آن بزرگتر از حد مجاز بود پس قطعا باید کاری انجام دهید. این اتفاق معمولا زمانی می افتد که آستین در حلقه استین می خواهد قرار بگیرد و مچ به استین اضافه می شود و یک حاشیه به آن اضافه می شود تا با بالاتنه یکراست شود و همچنین در موقعیت های مشابه نیز از این روش می توان استفاده کرد همچنین در دکوراسیون هم از پارچه ها برای چین دادن به پرده هاو به طور کلی پوشاندن سطوح مختلف استفاده می شود.
گر چه اصطلاحات راحت تر دوختن و چین دادن و جمع کردن پارچه ها کنار همدیگر همگی مرتبط با کامل کردن پارچه خیاطی می باشند اما با یکدیگر تفاوت هایی نیز دارند .
تسهیل پارچه:
راحت کردن پارچه یعنی گشاد بودن ان را به ارامی تنگ کرده بدون اینکه اثر ان در پارچه نمایان شود. این روش بیشتر برای استین های گشاد و درزهای صاف به کار میرود که با یک اصلاح کوچک پارچه درست می شود .
اصطلاح جمع کردن یعنی اینکه مقدار زیاد پارچه را با توجه به مقدار دلخواه خودمان کوچک کنیم و این تکامل باید در پارچه نشان داده شود بر عکس روش راحت کردن پارچه که باید باظرافت و نامریی انجام می شد .
جمع کردن پارچه:
چین دادن یعنی اینکه چندلایه پارچه را به صورت ردیفی در کنار یکدیگر قرار داده و یک سلسله پارچه چین دار منظم تولید کنید مانند دوخت قسمت کمر و بالاتنه و سراستین.اصولا این نوع دوخت را که مد هست برای دوخت های دکوری استفاده می کنند و نکته مهم این می باشد که این دوخت نباید فشرده و تو در تو باشد.
شرقی ها با پارچه هایی که دوخت انها ماشینی می باشد خوب ارتباط برقرار می کنند مانند پارچه های پشمی.ترکیب دوخت و اتو و پرس پارچه را زیبا نشان می دهد درحالیکه پارچه های ترکیبی سخت تر می باشند.
برای سهولت ، یک خط از طول های باسن را درست در داخل و خارج از این خط بخیه بزنید. هر دو نخ را به هم بکشید تا طول پارچه اضافی در خط درز از بین برود. این خط را با بخار فشار دهید و روی یک سطح شکل مانند 1فشار دهید.قسمت باسن را پرس کنید و قسمت های اضافی ان را با مطابقت دادن با الگو از بین ببرید ولی حواستان باشد که هیج کدام از دو طرف باسن کاملا تخت و صاف نشود.
جمع آوری پارچه می تواند چندین بار انجام شود. معمولاً دوختن خطی از بخیه های طول با فشردن بالای آن و زیر خط درز انجام می شود ، دقیقاً مانند متد راحت کردن پارچه که در سطور فوق به آن پرداختیم . به جای دوختن روی خطوط عمود ، خطوط جمع آوری باید در آن نقاط شکسته شوند و دوباره از طرف دیگر درز شروع شوند.
اگر الگوهایی برای مطابقت دادن دارید برای پیوستن به قطعه مربوطه به بخش جمع شده از ان استفاده کنید. اگر هیچ جای خالی وجود ندارد ، فاصله هر دو قطعه را یک چهارم کنید و با قسمت های مد نظرتان از پارچه مطابقت دهید. اگر خطوط جمع آوری را از سمت راست پارچه کوک زده اید ، در زمان جمع شدن ، رشته های حفره ای را بکشید.
از افتخارات آموزشگاه خیاطی ایده می توان به اخذ گواهینامه الگوی کت و شلوار ترک و لباس مجلسی زیر نظر استادان خانم آیفر بایرام و آقای سلیمان گوینچ از کشور ترکیه اشاره کرد .
پارچه خیاطی را به آرامی در امتداد طول نخ بکشید و نخ ها را از یک سر ببندید تا از بیرون کشیدن آن ها جلوگیری کند . در انتهای مخالف ، نخ پیچیده شده به اطراف یک سنجاق ختم می شود تا طول جمع شده را ثابت کند.
برای اتصال بخش های جمع شده به قسمت های صاف پارچه ، دستگاه را روی حالت درز طبیعی قرار دهید ، سپس مطمئن شوید که چین های جمع شده عمود بر خط درز هستند.
پس از دوختن درز ، همه رشته های قابل مشاهده را ببرید. درزهای جمع را به آرامی فشار دهید تا ثابت شوند، اما از فشار دادن به طوری که آنها صاف شوند جلوگیری کنید.
روش دیگر برای جمع اوری پارچه خیاطی زیگزاگ زدن در نزدیکی دکمه ی لباس می باشد مخصوصا در پارچه های کتان که دکمه سخت در ان فرو می رود نخ را 4/1 بالای درز قرار دهید و با دقت کوک بزنید تا اینکه نخ ها در هم فرو نروند.قسمت انتهایی نخ را گره بزنید تا کوکتان ثابت بماند و از بین نرود بعد نخ را به طرف بالا بکشید و ان را تطبیق دهید تا درست بایستد. این روش بیشتر برای پارچه های کلفت و حجیمی که نخ در ان در می رود و همچنین پارچه های چین دار پایین روتختی بسیار کارامد می باشد .
سومین متد کنار هم قرار دادن پارچه که کنترل کمتری روی ان صورت می گیرد استفاده از ماشین می باشد. این دستگاه با استفاده از فشار پایی که به ان وارد می شود پارچه را در جای مناسب قرارداده و ان را کوک می زند البته این متد برای پارچه هایی که مقدار دقیق جمع اوری انها کنار یکدیگر مهم می باشد مناسب نمی باشد ولی برای پارچه هایی که نظم چینش ان ها مهم نیستند مناسب می باشد.
روش دیگر جمع اوری با سرجر می باشد به اینصورت که دستگاه را روی حالت پایین با تعداد کم قرار دهید تا هنگام دوخت پارچه را بیش تر به طرف پایین هدایت کند.
این متد به شما این امکان را می دهد که لبه ی پارچه تان را با سرژ کردن به اتمام برسانید. دوباره تاکید می کنیم که این که چقدر از پارچه را باید برای این کار انتخاب کنید امری دشوار به نظر می رسد به همین خاطر توصیه ما به شما استفاده از سرژ می باشد.
شرینگ کردن:
وقتی که پارچه لباس زیباتر باشد برای مثال پارچه ای با طول 36 متر برای وصل کردن تکه هایش و دیده شدن در بهترین حالت ممکنش با کنار هم قرار دادن تکه های مختلفش فقط 12 متر از ان باقی می ماند.
چین دادن لباس هم دست کمی از دوختن آن ندارد.در چین دادن هم مثل دوخت لباس چندین ردیف دوخت وجود دارد که برای زیبا تر دیده شدن باید بهترین اندازه گیری های ممکن صورت گیرد.این نکته بسیار مهم می باشد که نخ ها را به طور محکم بدوزید تا موجب در رفتگی نشود.
بعد از تمام شدن چین های پارچه قسمت پایینی آن را می توان با یک پارچه صاف محکم و استاندارد کرد.برای انجام این کار یک قطعه پارچه بافته شده را متناسب با اندازه پارچه زیر چین ها در پایین ترین قسمت ممکن و درزیر درزهای عمودی قرار دهید اصولا چین دادن پارچه با ماشین های تزیینی انجام می شود.
متد غالبی که برای چین دار کردن پارچه استفاده می شود دوختن چند ردیف پارچه با نخ هایی که خاصیت ارتجاعی دارند می باشد.این کار باعث انعطاف پذیری پارچه می شود مانند وقتی که دکمه از آن به راحتی عبور می کند و دور کمر هم اندکی ازاد خواهد بود .
امیدواریم با خواندن این آموزش مهارت های لازم رو در زمینه اصطلاحات تسهیل،شرینگ،جمع کردن در آموزشگاه خیاطی ایده کسب کرده باشید.
0 پاسخ